söndag 16 januari 2011

kycklingwok med limeblad och currypasta


för någon vecka sedan fick vi torkade limeblad av en granne som tipsade om att de var goda i wok tillsammans med kokosmjölk. De kunde tydligen förvaras i frysen så där ligger nu en liten påse med härligt doftande limeblad. Jag verkligen älskar lime och idag provade mannen i huset ett nytt recept där vi fick användning av dessa blad. Ett riktigt gott recept som får VG av provsmakaren.

ingredienser
3 kycklingfiléer
blandade grönsaker (t.ex. morötter, broccoli, röd lök)
1 burk kokosmjölk
några torkade limeblad
rivet skal från en lime
saften från en lime
röd currypasta (1 tsk)
fisksås (en skvätt)
ostronsås (ca 1 msk)

börja med att steka kycklingen i olja i en stekpanna, salta lite och lägg i currypastan och låt den bryna med. Ta ur kycklingen och lägg den åt sidan. Fortsätt att woka grönsaker. Idag tog vi frysta wokgrönsaker men jag tycker det bör vara färska för bästa resultat. Tillsätt resterande ingredienser och mer currypasta om det behövs. Lägg i kycklingen och blanda runt. Ta ur limebladen innan servering.

servera med ris och gärna ett gott bröd till, vi hade ett gott surdegsbröd på vetesur (en variant på Styreby levain från Martin Johanssons ”Surdegsbröd” – mer om detta senare).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...