söndag 6 februari 2011

underbar fläskfilé med dragon

så otroligt gott det är att bli bjuden på mat, det får nästan vara vad som helst så känns det lyxigt att bara få slå sig ner och njuta. Idag hade maken dessutom hittat på en högpoängare på matklubben.se, då han sökte på något som innehöll dragon (som vi båda gillar). Förutom nedanstående ingredienser lade han till färska champinjoner som bryntes snabbt och serverade rätten med strips och en sallad. Jag tror att det skulle funka med både bandspagetti, kokt potatis, ugnsbakade rotsaker, eller ris som receptet föreslog.


ingredienser 
600 g fläskytterfilé
1 lök
3 klyftor vitlök
5 tsk dragon
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche lätt
1 msk kalvfond
salt
peppar

gör så här
skär filén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn bitarna tills de fått fin färg. Krydda. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryn löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt dragonen. Häll i grädden och crème fraiche. Tillsätt fond. Salta och peppra efter egen smak. Småkoka 1-2 min. Häll såsen över köttet i formen. Låt stå i ugn 15-20 min på 175 grader. Servera med ris och blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...