hos Anna mitt i maten hittade jag detta recept på cantuccini. Biscotti skulle jag ha sagt förut och efter att ha googlat runt lite är jag fortfarande osäker på den egentliga skillnaden. För mig får de heta cantuccini, biscotti, mandelskorpor eller vad de vill, goda var de i alla fall.
250 g mandel, hackad
4 dl strösocker
½ dl flytande honung
8 dl vetemjöl
4 ägg, uppvispade
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1. sätt ugnen på 200 grader.
2. skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka den.
3. blanda övriga ingredienser till en slät smet. Rör ner mandelhacket. Låt degen vila en stund.
4. rulla ut degen till långa stänger, ca 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt och grädda i ugn i ca 25 minuter. Tag ut plåten och skär varje längd i lagom breda skorpor. Sänk värmen till 180 grader. Sära på skorporna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter.
jag valde att sätta ugnen på drygt 100 grader och rosta skorporna lite längre. Jag gillar när de är riktigt knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar