normalstora formar, 12 st/plåt
ingredienser
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda i matfettet. Rör till sist ner den hackade mörka chokladen. Fördela smeten i formarna och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
glasyr
50 g smör eller margarin
4 msk kakao
4 dl florsocker
3 msk grädde
1 äggvita
smält smöret och rör i florsocker, kakao och grädde. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner det i smeten. Bred glasyren över kakan och garnera med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar