fredag 28 januari 2011

chokladmuffins med hackad mörk choklad och glasyr

idag kände jag och minsta tjejen för att baka lite när vi ändå är lediga. Hade tänkt att göra en frosting men insåg att jag inte hade någon Philadelphiaost som jag oftast baserar frostingrecepten på. Så vi kikade runt lite och hittade detta smarriga recept på dagensmuffin.se. Dock hade jag förväntat mig ett helt annat slutresultat, de här blev mer som kladdkakemuffins men det gör ju inget, kladdkaka är ju aldrig fel.



normalstora formar, 12 st/plåt

ingredienser
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad

smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Blanda i matfettet. Rör till sist ner den hackade mörka chokladen. Fördela smeten i formarna och grädda i 175 grader ca 30 minuter.

glasyr
50 g smör eller margarin
4 msk kakao
4 dl florsocker
3 msk grädde
1 äggvita

smält smöret och rör i florsocker, kakao och grädde. Vispa äggvitan till fast skum och vänd ner det i smeten. Bred glasyren över kakan och garnera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...